I stort sett varje onsdag när jag är ledig försöker jag att baka bröd! De senaste veckorna har varit lite huller om buller så något sådant har inte funnits med på kartan! Men idag är det ett surdegsbröd igång. Hjärtat har satt igång en surdeg i höstas som lever i kylskåpet och då och då tar vi fram Eugene och bakar bröd. Jag gör ett Grand Blanc bröd, vilket betyder att det är ett recept på Manitoba cream mjöl, vilket ska ge lite extra jäsningskraft. Men idag fick det bli på vanligt hederligt vetemjöl! Kruxet med surdegsbröd är att det tar ca ett dygn att baka, så här krävs planering :)

Anledningen till att jag bakar bröd är dels för att det är bra mycket godare och sen mycket bättre att äta då det är bara naturliga råvaror i. Sen att jag äter köpebröd till frukost varje dag på jobbet, de är en annan sak, men det ska det bli ändring på tänkte jag! Sen fick jag ju en superbra brödbok av mina mostrar och morbror, den är perfekt och finns massor att välja mellan, dock blir det oftast lantbröd då de är det som min sambo gillar mest. :)

Resten av dagen består av fix och om sex sju timmar är det dags att baka ut den där degen! :)

Kramar Tant Mia!

Kommentera

Publiceras ej